Mjällådalen – en favorit att besöka!

Mjällådalen Foto:Hans Sundström

Mjällådalen
Foto:Hans Sundström

Tidningen Sveriges Natur har haft en omröstning bland sina läsare för att få fram vilket område i landet som bjuder på de bästa naturupplevelserna. På första plats kom Höga kustenområdet och på femte plats hamnade Mjällådalen! Snacka om att vi bor i Sveriges vackraste län!
Mjällådalens placering är ju mycket hedrande men inte oväntad. Många av de forskare m fl som besökt dalgången har talat mycket varmt om de höga naturvärden och upplevelser som området bjuder på! Naturskyddsföreningen har ju också jobbat hårt för att uppmärksamma dessa värden liksom att försöka göra dalgången så tillgänglig som möjligt genom att spåra gamla stigar och göra dem framkomliga! Ett mycket gediget ideellt arbete som burit frukt!

Text: Stig Carlsson

 

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.