Minne från utflykt till Röjeknippen 2016!

Från dagens utflykt 25 september! (2016)
Vädret hjälpte till att göra vår utflykt upp till den 310 meter höga Röjeknippen till en succé!
Hela 15 vandringssugna samlades vid affären i Ljustorp och därifrån tog vi oss sedan till utgångspunkten för vår vandring. Gruppen bestod av alla åldrar från fyra år upp till dryga 70, en alldeles lagom blandning alltså!
Septembersolen lyste, lite lagom slöjad av ett tunt molntäcke och fick temperaturen att hamna på ungefär 15 grader. Den markerade stigen är inte alltför brant trots att höjdskillnaden är markant. Det blir lagom med små korta uppehåll när Elisabeth passar på att berätta vad vi hittar på marken, både växter och intressanta svampar, lavar och mossor. Väl uppe på toppen slås man naturligtvis av den magnifika utsikten över Prästtjärn och Röjesjön samt de blånande bergen i fjärran. Solljuset gör också rättvisa åt de sprakande höstfärgerna som naturligtvis lockar till fotograferande bland deltagarna.
Givetvis gör gruppen också det obligatoriska försöket att puffa storstenen över kanten ner i Prästtjärns mörka vatten men det lyckas inte heller denna gång. (se bild!)
Alla deltagare var överens om att detta var ett perfekt sätt att tillbringa en septembersöndag på!
Text och foto: Stig Carlsson

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.