Sällsynt fågelgäst!

birds148 copyEn av Sveriges allra mest ovanliga häckfåglar är den vitryggiga hackspetten. Det finns ett projekt som syftar till att försöka rädda arten som häckfågel i landet. Kanske kan den nu få lite hjälp på naturlig väg. Den senaste månaden har det nämligen dykt upp ett antal spettar som kommer från vårt östra grannland, Finland som i sin tur verkar ha fått en rejäl påfyllning från Ryssland där spetten fortfarande har en hyfsad population. Det är främst i norra Sverige som hackspettar varit synliga och då även i vår kommun. Så är du ute i naturen så kan det löna sig att titta lite extra på de hackspettar du ser, det kan vara den sällsynta vitryggiga hackspetten som dyker upp!

text och foto: Stig Carlsson

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.