EU-domstolen sätter ner foten om vargjakten

– Nu blir det avsevärt svårare att besluta om licensjakt på varg i Sverige

Den svenska vargstammen har minskat kraftigt de senaste åren – något som de omfattande licensjakterna på upp till 10 procent av hela stammen bidragit till. Nu har EU-domstolen uttalat sig om den finska vargjakten, som på många sätt liknar den svenska. Vår slutsats är, utifrån EU-domstolens formuleringar, att inte heller den svenska licensjakten har nått upp till kraven på EU:s artskydd. Nu behöver alla berörda tillsammans försöka hitta långsiktiga lösningar.

Läs mer!

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.