Rapport från fagning!

CIMG3437AEn kort rapport från Fagningen på Torsbodaängen som för det 46:e året genomfördes på Torsbodaängen. Vi var 14 deltagare som samlades för att räfsa undan kvistar, fjolårsgräs med mera för att göra ängen redo för sommarens fägring. Yngste deltagaren Martin, 5 år såg verkligen ut att gilla att räfsa och bära undan gräs till den väntande presenningen med vars hjälp vi drog undan överflödigt material från ängen. Under hela tiden blev vi undfägnad med skön folkmusik. Se bild. Ett underbart väder hade vi och vi pratade om att även om det var kyligt i luften så värmde solen hela tiden.

För 2 år sedan när fagningen hölls fick vi avbryta på grund av snöfall. Vi kunde även konstatera att Smånunneörten finns kvar på ängen även om den redan hunnit blomma ut.  Nu ser alla med spänning fram mot juni månads Blomstervandring på ängen.

Text och foto: Bengt-Göran

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.