Timrå Naturskyddsförening och Ljustorpsvandring…

…gjorde den 30 maj årets första vandring i Ljustorp. Vi vandrade efter Tuna fäbodstig i Mjällådalen och studerade dalgångens förändring genom årtusendena. Vi pratade också om fäbodliv och flottning som båda är en del av områdets historia. Mjällådalen, som kommer att bli naturreservat, har också ett rikt växt- och djurliv med många rödlistade och ovanliga arter som vi fick lära oss mer om.

…har den 25 juni gjort årets första tisdagsvandring av sju planerade. Vi var nio personer som vandrade efter Sanna nipstigar och tittade på nipkanter, korvsjöar och växter. Vid starten pratade vi också om Ljustorps egen Noaks ark som låg vid Mjällåns strand i Sanna. Regndropparna började falla försiktigt på oss i slutet av vandringen.

…hade den 2 juli tisdagsvandring till Burberget och Burtjärn. 24 personer, två bebisar och sex hundar gav sig iväg i kvällssolen. Vi började med gruvhålet från guldruschen, passerade en ”liggande höna” innan vi kom upp till den brandhärjade toppen. Toppen är lite förändrad efter branden. På vägen ner vandrade vi ner mot och runt Burtjärn som låg vindstilla i kvällssolen.

…genomförde den 9 juli en härlig tisdagsvandring i perfekt väder. Vi vandrade Åsängs nipstigar och tittade på nipbranter mot Ljustorpsån, rasad flottarkoja, en övervuxen tjärdal och pratade som vanligt om lite örter och växter. Vi var tolv vandrare, en bebis och två hundar.

Text: Elisabeth Nilsson
Foto: Lena Liljemark

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.