Rapport från utflykt – Bombmurkla!

Bombmurklorna i Mjällådalen, finns de kvar?

Vi gjorde en utflykt lördag 18 maj för att kolla, på uppmaning av Länsstyrelsen. Det är ganska långt och brant att gå, första delen efter Tuna fäbodstig gick bra, där röjdes förra året. Men vidare upp längs Bergsfotsstigen är det flera stygga vindfällen. Väl framme vid min favoritrastplats vid det lilla vattenfallet där jag hittade de första murklorna 2016, startade vi med matsäcken. Sen letade vi, och letade. Inte en enda murkla, men dofttickorna fanns kvar. På återvägen när vi inte hade solen i ögonen spanade vi på de lokaler Lennart hittade. Inget napp där heller. Det blev ändå en fin utflykt i vindstilla lagom varmt väder i den härliga skogen.

Ett litet hopp dock, fick ett tips per telefon från Elisabet Bengtsson, Mjällå, att det möjligen kunde vara bombmurklor hon hittat efter Åsängs nipstig!

Såklart har jag varit där idag söndag 19 maj, och där var de! Fyra stycken djupt nere i mossan, nästan bara ’’ögat’’ syntes, kanske var de på väg upp? Därför avstod jag från att klampa runt och titta efter fler. Tänker återvända om en vecka. Om någon vill följa med är det bara att höra av sig. Det är en trevlig och lättillgänglig stig i Åsäng.

Elisabeth Nilsson

Du kan också spana efter bombmurkla nu i vår!

Läs Länsstyrelsens upprop här!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.