Laxsjöån hotad igen!

2009 ville Sydkraft leda ån genom en tub. Efter flera omgångar i miljödomstolen och fråga till EU drogs ansökan tillbaka 2013. Då trodde vi att ån var räddad. För ett år sedan ansökte Sydkraft om att renovera Laxsjödammen men släppa vatten motsvarande nuvarande läckage samt anlägga fiskväg. Nu har man dragit tillbaka både minimitappning och fiskväg. Innebär att det naturtillstånd i ån som bildats av läckaget utplånas eftersom dammen stängs på sommaren. Vi har såklart protesterat. Sydkraft ägs av Uniper, ett globalt företag med tyska ägare som Eon knoppat av med kolkraft, kärnkraft och vattenkraft. Eon satsar nu på sol, vind och nät.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.