rapport cafekväll 5 dec

Stig Carlsson inledde med att säga att hans primära mål med sina naturbesök var att titta efter fåglar. Trots det kunde han visa en trevlig blandning av bilder, filmer och ljud, vackra naturscenerier, magiska himlar, grafiska bilder, men även närbilder på fåglar, mossor, växter och svampar. Tillsammans med hans underfundiga och humoristiska berättarstil skapades en mysig stämning.

Under fikat informerade Elisabeth Nilsson om det pågående bildandet av naturreservat i Mjällådalen. Det blir två delområden, ett som börjar en bit söder om Västanåfallet och sträcker sig söderut till strax norr om den stora täkten i Jällvik. Det andra en bit söder om täkten ner till utsiktsplatsen vid Höglandsbodarna. Hon visade även kartor och stigar i området.

Nästa programpunkt var Mats Moberg som informerade om förstudien Timrå kustvandring. Den syftar till att utreda möjligheten att vandra längs kusten från centrala Timrå till Åvike bruk, en sträcka på 7,5 mil. Tanken är också att göra alternativa vägar för att skapa rundslingor så man kan välja att gå bara vissa delar. Målgrupp år både lokalboende, Timråbor och besökare.

Gemensam slutsats från alla tre inslagen var att Timrå har en fantastisk natur med havskust, djupa älvdalar, skogar, sjöar och nästan fjällnatur i norr som förtjänar att lyftas fram.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.