Tisdagsvandringar 2018

Tillsammans med Ljustorpsvandring har för sjunde året i rad under sommaren arrangerats kvällsvandringar på bynära stigar i Ljustorp. Uppslutningen har med anledning av den heta sommaren varit något mindre än tidigare år. Men värmen och torkan gjorde att det blev myggfritt, och i skogen kändes det ändå lite svalare. På våra vandringar tittar vi på växter, svampar, mossor och lavar. Vi berättar även om kulturlämningar och historier om varje stig. Fikapausen är ett viktigt inslag, brukar vara vid en fin utsikt eller på en strandkant. Vid ett tillfälle badade halva gänget med kläderna på i Ljustorpsån! De ställen vi besökte i år var Sanna nipstig, 2 ggr, Skjäljomsbäckens kulturstig, Burberget, Mjällådalen korvsjörundan, Åsängs nipstig och Masugnsgrundet.
Elisabeth Nilsson

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.