Rapport Fäbodvandringen 26 aug

Det blev en väldigt lyckad utflykt i perfekt väder. Vi blev 15 vandrare som i sakta mak njöt av naturen, några plockade svamp. Lite kantareller men mängder av karl-johan, strävsopp och fårtickor.

Kolbotten och klapperfält fick vi se, därefter en snabbfika på rastplatsen vid stigens högsta punkt. Väl framme vid vallen blev det lunch. Lena Liljemark visade gamla kartor där vi kunde se både den stig vi gått men även en annan stig hit på andra sidan bilvägen. Den har jag sökt men inte hittat, bara traktorspår. Det finns ingen information om denna fäbodplats annat än att den tidigare låg väster om Mjällån. Men desto mer kunde Lena berätta om hur man på fäbodarna gjorde olika produkter av mjölken. Lövbergs ostar bjöd även på smakprov av smör, tätmjölk och rörost. När vi vände åter kom några enstaka regndroppar, men de upphörde snabbt och solen kom fram.

Elisabeth Nilsson

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.