Brudsporren blommar! Rapport från spontanutflykt den 9/7.

Elisabeth Nilsson får hjälp av Sture Persson att fältbestämma växter.

Solen flödade på sitt allra bästa sätt när vi besökte brudsporreängen på söndagen. Vi guidades bland blomster, insekter och fåglar av Sture Persson. Huvudattraktionen för utflykten var brudsporrarna och vi kunde glädja oss åt dryga hundratalet som stod i vacker blom. Det är ju extra roligt att se att det jobb som naturskyddsföreningen och Hässjö hembygdsförening lagt ner på skötsel av ängen verkligen har burit frukt. Snart stundar slåtter av ängen igen och då hoppas vi att många sluter upp och hjälper till. Alla kan bidra med något även om man inte hanterar lie.

 

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.