Rapport från spontanutflykt 28 maj!

Tulpanskål

Söndagen den 28 maj gjordes en spontanutflykt i Mjällådalen. Det var Elisabeth Nilsson som ville kolla upp hur det såg ut med bombmurklorna uppe efter Bergfotsstigen. Varför inte göra en utflykt och låta fler intresserade komma med?
Vi blev ett gäng på sex pers som gav oss iväg i det strålande solskenet. Bombmurklorna fanns på plats men var en aning ”hoptorkade” och inte så ståtliga. Men vad gjorde det när gänget kunde räkna in flera andra intressanta fynd. Vad sägs om:
Fridlysta och rödlistade: Bombmurkla och doftticka.
Rödlistade: Aspfjädermossa, rosenticka, granticka och stor aspticka.
Nya arter för Mjällådalen och ett fåtal fynd i länet! Svart vårskål och Tulpanskål.
Terrängen efter Mjällådalen på denna sträckning är hyfsat kuperad och eftersom det blev många stopp med intressanta fynd och naturligtvis en härlig fikapaus, så tog hela vandringen ungefär fyra timmar.

Text och foto: Stig Carlsson

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.