Rapport vandring i Lögdöparken

Iden till vandringen kom med anledning av SCA:s planer att anlägga en timmerterminal och en ny infartsväg alldeles i anslutning till området. Det kom 30 vandringssugna, varav 2 barn och vi startade med att titta på de 400-åriga tallarna i början av stigen, Surån och den majestätiska jorddragningstallen. Vi fortsatte på den östra slingan av SCA-stigen för att se hur nära inpå den tänkta vägen skulle bli. Vidare upp till det nedlagda grustaget där det redan börjat lagras virke.
Fikapaus blev det på  nipkanten med utsikt över Ljustorpsån.
Till skillnad från den del av stigen vi gått uppe på tallmon blev det en helt ny miljö då vi gick tillbaka i det gamla elljusspåret i Suråns dalgång, en fuktig gammal granskog med enormt mycket död ved. Här kunde jag visa mossor, lavar och vedsvampar. Även berätta om rödlistade arter och visa några som rosenticka och rynkskinn.
Vädret var på vår sida hela tiden, först på väg därifrån kom det regnskurar.
Elisabeth Nilsson

Foto: Kerstin Ågren

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.