Kamjordstjärna, Geastrum pectinatum

Det har varit lite dåligt med bilder till vår permanenta utställning ”medlemsbilder”.  Nu har i alla fall Ann Fredbäck, som är en av de flitigare medarbetarna, skickat in en bild tagen av hennes dotter, Hanna. Visserligen är motivet från Alnö denna gång men relevant även för vår kommun. Vi bad Jan-Olof Tedebrand ge lite info om den vackra jordstjärnan:

”Bilden visar kamjordstjärna, Geastrum pectinatum som är mindre vanlig och som växer i barrmatta i gamla bördiga skogar och gärna även i myrstackar. Den finns över en stor del av landet men är lite kalkgynnad och trivs därför på Alnön.”

Dela

Kommentera

One thought on “Kamjordstjärna, Geastrum pectinatum

  1. Den finns i Timrå också!
    Hittad 1994 i Fågelsången och 2014 i Mjällådalen, Tuna fäbodstig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.