Fredrik Karlssons lockade många besökare (42 st.)

En fantastisk helkväll på Inbetween med andra ord!  Trolltrummorna ljöd som inledning och fick alla i stämning inför föreställningen.  En fantastisk bild på blåsippan 20160211_182729_001med dimmig bakgrund skapad med Fredriks specialobjektiv fick alla att bli förtjusta. Objektivet från 1896 som användes visade Fredrik med några bilder hur han tillverkat en specialring för att kunna passa ihop med en modern kamera och då åstadkommit ett optiskt hokus-pokus.

I många av bilderna visade Fredrik hur man kan hitta mycket säregna figurer genom att titta på olika detaljer. Bilder visade hur man på olika sätt kan beskriva verkligheten ute i naturen. Hur man i bilderna kan hitta Troll, Änglar eller olika mytiska figurer. Den vita Näckrosen som är Sveriges största blomma och väl fenomenologisk släkting (alltså växer i liknande miljö, på liknande sätt och ser liknande ut) till Lotusblomman, avbildades i otroligt vackra bilder.Man kan förstå att Lotusblomman i Asien är en symbol för renheten.
I samband med den totala månförmörkelse som var för en tid sedan tog Fredrik en massa bilder. Blodmånebilder där även Vintergatans alla stjärnor syntes.  

Till en del bilder läste Sejdun dikter som förhöjde stämningen.  Efter en timme tog vi paus för att fika tillsammans. Föreställningen fortsatte igen med ljudet från trolltrumman (ramtrummor) som innebar att sorlet tystnade efter fikat och vi fortsatte att beundra bilderna. Fantastiska bilder på Norrsken blandat med bilder av stjärnor och meteorer. Fredrik förklarade också skillnaden på en meteor och en meteorit. En meteorit blir det av en meteor då den slagit ned på marken.

Skogsguden Pan som också anses vara väktare av kunskapens träd förekom på några bilder. Många bilder är inspirerade av Rolf Lidberg, Bror-Eric och Anders Zorn. Fantastiska filmsnuttar visades som Fredrik skapat genom att ta massvis av bilder på stjärnorna som speglar sig i en tjärn och sätta samman dem till rörliga bilder. En otrolig upplevelse att skåda.

Bilder som visar hur verkligheten och ”overkligheten” möts. Bilder som visar hur det som finns i skyn också finns nere i dyn.

Vi alla besökare satt andäktigt som förhäxade över alla bilder fram till klockan 21.

Stort Tack till Sejdun och Fredrik för denna gång och Tack även till besökarna-det blir så mycket roligare när det kommer många!

Webbadressen till Fredriks hemsida om du vill se hans bilder själv.  http://romantiskljusfangst.weebly.com/

Vid pennan Bengt-Göran

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.