Rapport från årets första Cykelutflykt

CIMG4008Regnet denna dag gjorde att jag var lite pessimistisk inför om det trots en blänkare i tidningen skulle komma någon till denna premiärtur.
Naturligtvis cyklade jag till startplatsen och trots regnandet var det ett par där från Sundsvall som undrade om vi inte kunde ta en cykeltur. Vi cyklade bort mot vattenverket vid Arenaskolan eftersom det för Sundsvallsbor kan vara kul att se varifrån deras vatten kommer. Därefter tog vi oss fram på GC-vägar ned mot Vivstavarv för att se utsikten och det fina kapellet där. Fortsatte mot Fotbollsplanerna på Fagerstranden. Där såg vi några svanar i den lugna bilfria miljön.  Så anträdde vi återvägen via Köpenhamns-området, där vi fick syn på en fantastiskt fin matta med harsyra i full blom. Precis då vi kom tillbaka till startplatsen efter en tur på dryga milen så kom regnet tillbaka! Vilken tur vi hade som klarade oss från just regnet.

Text och Bild: Bengt-Göran Norlin
Naturskyddsföreningen Timrå.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.