Utflykt Barnberget

barnbergBarnberget tycker jag var mycket lyckat!

Rok-Olle berättade om de olika objekten som finns där: Bla skall täkten längs stigen upp på berget varit en grustäkt för samlande av grus till vägbygge, ett sk AK-arbete på 30-talet. Han berättade också om ett forntida tempel nedanför berget, från vilket en stenstod finns bevarad. Mystiska armborstpilar från historisk tid har också hittats i marken nedanför berget. Dessas förekomst i området lär ingen kunna förklara på ett rimligt sätt.

Många olika och intressanta teorier om den förbryllande stenmuren uppe på berget formulerades och diskuterades livligt. Alla syntes ha en egen teori, den ena mer finurlig än den andres 🙂  Muren satte verkligen fart på fantasin och diskussionerna och får nog anses varit höjdpunkten.

Mycket lyckat och jag tycker utflykten var både spännande och givande!

text och foto: Fredrik Karlsson

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.