Fågelsången mer lättillgänglig

P1020128_resizeNaturskyddsföreningen i Timrå har framfört kritik till kommunen att de kommunägda reservaten inte sköts enligt plan. Bl a har Fågelsången i Söråker varit synnerligen svårtillgänglig trots att skötselplanen säger att det ska vara precis tvärtom. Att så inte varit fallet kan man se på den här filmen från i somras:
https://www.youtube.com/watch?v=eaHp1Xf3puA
Nu kommer signaler att ett arbetslag ska dra igång en uppröjning i reservatet. Detta efter att även kommunrevisorerna påpekat brister i skötseln av reservatet. Den snöfattiga vintern gör att röjningen kan påbörjas och förhoppningsvis avslutas innan blomnings- och häckningsperioden startar för året.

text och foto:Stig Carlsson

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.